Abundant Life Christian Fellowship Church, Mountain View, CA

Architect: LCA Architects, Walnut Creek, CA

In 2004, Abundant Life Christian Fellowship Church moved into its new home: a renovated warehouse building that includes a 2,100-seat sanctuary, a chapel, a fellowship hall, Sunday school rooms, bible study classrooms, and a nursery. The intent of the acoustical design was to create a sense of intimacy in the large sanctuary. This was achieved in part by controlling echoes from the large PA system. The sanctuary's stone front wall was slanted below the baptismal to minimize flutter echoes. Fabric-wrapped panels were installed for echo control in the remaining spaces. It was also necessary to acoustically separate the sanctuary from the chapel and fellowship hall for unrelated concurrent events.